Rabu, 27 Februari 2008

Iklan

terima kasih la kerana sudi melawat blog saya yang tak seberapa nie.. saya menulis nie sebab nak menjelaskan sal tajuk tajuk kat Pautan tu. maklum lah ada sesetengah tajuk saya tgk tak ramai yang nak buka, maybe takut apa yang mereka cari tak ada kat sana kot. jadi baiklah saya jelaskan. Dan satu lagi. bila anda dah terlanjur klip kat sini atau mana mana tajuk sila klip pada header (Dunia Iklan) kat atas untuk kembalikan pautan. ( Dunia Iklan)

1: Al Qur’an

kalau nak cari maksud maksud ayat yang tak faham atau jelas elok la masuk kat sini. saya dah listkan senarai senarai surah dan ayat. mmg senang nak guna. ya la.. bila kita baca kisah kisah berkenaan agama kan selalu di letakan nama nama ayat sebagai runjukan. jadi kalau kita tak yakin elok kita rujuk ayat-ayat tu kan? sebab tu saya adakan ruangan nie.

2: Dunia Tersembunyi

sini sebenarnya lebih tertumpu pada isu seharian, banyak cerita menarik dan nasihat kat sini yang bersangkut dengan agama. tak ada hal berat dalam ruangan nie sebenarnya. seperti yang saya kata tadi. kat sini hanyalah tertumpu kisah seharian yang sepatutnya kita semua tahu..

3:Duniaku

ini pula memang tempat saya sendiri menulis. tapi saya nie seorang yang malas nak menaip. saya lebih senang bercerita dalam sajak dan puisi apa yang saya lalui seharian dan saya rasa saya perlu untuk menulis. kalau tak mmg saya liat nak menulis.

4:Dunia Sastera

emm… sudut paling saya suka. heheh. kat sini saya muatkan sajak, puisi, lirik lagu dan apa apa yang bersangkut pauk dengan dunia sastera. sajak dan puisi saya pun kalau rajin saya akn post kat sini gak. tapi kalau tak rajin. tau je la. saya lebih banyak postkan sajak dan puisi yang di kirimke sini dari saya ambil pada web web lain. sebab tu tak banyak. sebab saya suka ambil karya tu dari penulis asal. dan yang dahjadi lagenda tu adat la kan..

5:Dunia Maya

nie adalah pengenalan saya dan juga salasilah saya. tapi saya mohon maaf la sebab saya nie sebenarnya banyak berahsia sal kehidupan seharian saya. tapi saya rasa pengenalan yang saya berikan tu dah cukup untuk mengenali saya. dan sini juga saya sediakan pautan- pautan ke web web yang saya selalu lawat dan saya join la kan, termasuk la rakan-rakan nya link blog pun ada saya masukan kat sini. jadi jangan kata saya tak promosi blog rakan rakan lak k. hehhehehe… gurau je.. blog saya nie iklan je.. wakaaakkak..

6:Dunia Ba Alawi

yang nie lak untuk kaum kerabat ba alawi. maklum la.. walau kami di lahirkan dalam satu keturunan tapi tak semestinya kami mengenali antara satu sama lain. sebab tu saya sediakan ruangan nie khusus untuk para ba alawi dan saudara saudara saya nie.
jadi jangan la segan nak menyapa saya kat sini. semoga taliyang terputus tercantum kembali. kalau dapat sambutan kat sini saya berniat nak buat satu forum khusus untuk pebincangan nie.

7:Dunia Cinta

heheheheheh….. tajuk paling hangat… tapi malangnya saya tak ada terlalu banyak post kat ruangan nie. sekadar 10 atau 12 post je seminggu. tak apa kita cuba cari lagi agar ruangan nie bertambah sesak. bolehhhhh????????

8:Dunia kita

sepatutnya tajuk nie jadi tajuk utama. sebab banyak cerita dan isu semasa yang boleh kita jadikan petunjuk seharian kat sini. saya pun suka baca posting posting kat sini. beri kita pengajaran. yang kadang kadang kita rasa apa yang kita buat ok tapi sebenarnya sebalik nya. jadi saya harap sangat la agar tak ketingalan tajuk tajuk kat sini.

9:Dunia Jariah

satu lagi tajuk yang baru saya buka kalau dapat sambutan. kat tajuk nie saya taknak bercerita. cuma saya nak meminta pada pada sesiapa yang ingin menyumbang artikel je untuk di muatkan dalam blog saya nie tampa bayaran. hihihihi… sape stuju??????? klip la… hehehe
cadowboxinglp3dm5.gif alhaddad77-128.jpg
time tido
jangan marah ya..